Agenda

Event Information:

 • vr
  11
  mrt
  2016

  Boss Capone

  9:00 pmReggae & Ska!!!

  Boss Capone 2015

  Boudewijn 'Boss' van Trigt is een muzikale duizendpoot uit Haarlem, die zijn sporen vooral heeft verdiend in reggae- en skabands. Zo maakte hij deel uit van Rude Rich and the High Notes en is hij nog altijd actief in The Upsessions.

  Na acht jaar onafgebroken met The Upsessions door Europa te hebben getourd, werd een rustpauze ingelast. Precies genoeg tijd om een soloplaatje te maken, vond Boss. Dus sloot hij zich twee maanden op in zijn zolderkamer annex homestudio, vergezeld van een spotgoedkope microfoon, een lading afgedankte instrumenten, een gammel maar geweldig klinkend orgel plus, ter inspiratie, een stapel oude reggaeplaten.

  Het verrassende resultaat was een compleet album getiteld 'Another 15 Dance Floor Crashers'. Daarop brengt Boss een ode aan de Jamaicaanse muziek van de jaren 60 en 70, in het bijzonder de sound van Trojan en Studio One en met een uiterst venijnig orgel als rode draad. Excelsior Recordings bood aan de plaat in Nederland uit te brengen, uiteraard ook op vinyl, en het Duitse Grover Records stond klaar om de release in de rest van de wereld voor zijn rekening te nemen.

  Al spoedig volgde de ene na de andere lovende albumrecensie. Op internet verschenen vanuit de hele wereld goede reacties. Boss heeft kennelijk de juiste snaar geraakt. Er is, zo blijkt, behoefte aan een plaat vol nieuwe maar authentiek klinkende tunes.

  Met al deze positieve respons en een albumtitel als 'Another 15 Dance Floor Crashers' kon een live-uitvoering van al dat moois niet lang uitblijven. Het werd tijd om de dansvloer op de gaan!

  Boss benaderde drie doorgewinterde muzikanten; Boss Capone was geboren. Drummer Boris Manintveld (The Upsessions), bassist Loek Houwert (Mr.Review, Mark Foggo) en gitarist Frans Molenaar (Jenny Lane, The Dublicators) weten als geen ander hoe ze een dampende liveshow kunnen neerzetten en voelen zich in deze setting helemaal in hun element.

  Dit kwartet zwaargewichten uit de reggae- en skascene staat klaar om alle podia en festivals van Europa te bestormen. Daarbij heeft Boss Capone maar één doel voor ogen: de alom geliefde ‘old school’ reggae nieuw leven in blazen.