Agenda

Event Information:

 • vr
  27
  mei
  2016

  Sonnevanck DinerClub: Arianne Abbestee

  9:00 pmsing & songwriter

  Arianne

  Arianne Rosa Abbestee, geboren in Amsterdam op 27 november 1988, groeide op in Haarlem, waar ze naast basis- en middelbare scholier ook vaste leerling bij de muziekschool was. Na een aantal jaar muzikale vorming koos zij voor de viool, een instrument dat ze tot haar achttiende bespeelde. Het vioolspelen werd langzaamaan vervangen door zingen, eerst in combinatie met toneel en dans, later met de focus op zang en songwriting.
  Na de middelbare school was de keuze snel gemaakt; het conservatorium zou het worden. Een jaar lang werd er hard gewerkt op de vooropleiding in Amsterdam en tijdens de pianolessen aan de muziekschool, opdat ze in 2008 met haar studie aan het conservatorium van Alkmaar, tegenwoordig Haarlem, kon beginnen.

  Inmiddels heeft Arianne haar studie afgerond en is ze actief als zangeres in verscheidene muzikale formaties. Haar eerste activiteit begon in 2005 samen met gitarist Vincent Hartog. Van een zanggitaarduo zijn zij door de jaren heen uitgegroeid tot een sprankelende en swingende, zevenkoppige Funky Pop 'n Rollband: 'Right as Rain'. In 2016 kwam er een einde aan de mooie, leerzame tijd met Right as Rain en verlegde ze haar focus naar haar andere twee projecten. Zo is ze sinds 2012 actief met haar soloproject 'Arianne', waarin zij haar singer-songwriter kant laat zien. Begeleid door een vierkoppige band zingt ze eigen werk, op een sfeervolle en vrolijke manier aan de luisteraar gebracht. Naast de leading lady is Arianne ook één van 'de Meisjes met de Wijsjes': de Nederlandse vocalpopgroup waarvoor zij ook bekende, Nederlandse hits vierstemmig arrangeert.